Інциденти

2016 рік. Кам’янець очима Андрія Зайця

Організатори та переможці конкурсу «Сильніші разом»

Київ. 22 липня 2014 року. Відомий у місті режисер, голова ГО «Ініціатива & Розвиток» Андрій Заєць знову побував у столиці України. Цього разу керівник студії «energ1x Production» зустрівся із заступником посла Швеції в Україні Мортеном Енбергом, керівником проекту «Сильніші разом» Костянтином Ромашко та переможницею конкурсу «Моє місто в 2016 році» Тетяною Білою (Миколаїв). У цьому конкурсі Андрій Заєць виборов почесне ІІ місце. Нагородження відбулось у Посольстві Швеції.

Всеукраїнський проект «Яким я бачу своє місто в 2016 році» – проект, який дає молоді та громадським активістам різних міст України візуалізувати бачення розвитку свого міста в майбутньому, показати перспективи розвитку (не тільки інноваційного, але і духовного) та позмагатись силами за кращий ролик в не простому голосуванні. Конкурс проводиться в рамках спільної інформаційної кампанії України та ЄС, до якої долучились Представництво ЄС в Україні, країни-члени Євросоюзу, представники української влади, бізнесу та громадянського суспільства.

– Про конкурс я дізнався випадково за кілька днів до закінчення прийому заявок на одному із популярних молодіжних порталів. Вирішив взяти участь. Сьогодні у складний для України час, як і політичний, так і економічний, потрібно як найбільше таких конкурсів та проектів, адже свіжі ідеї та дії зможуть вплинути на непросту ситуацію. Конкурс зацікавив тим, що потрібно було по-своєму показати бачення Кам’янця-Подільського в 2016 році. Хоча про наше місто я зробив ще зі шкільних років відео роликів не менше десятка, але тут задача стояла креативно розкрити суть теми конкурсу та зацікавити не тільки іногороднього глядача, а й жителів Кам’янця-Подільського, щоб вони проголосували. Конкурс був запеклий і майже всю фінальну частину голосування Миколаїв та Кам’янець-Подільський йшли нарівні. Хочу сказати, що отримане мною друге місце справедливе, адже ті зусилля і наполегливість, які приклала учасниця з міста Миколаїв вражає.

В подібних конкурсах приймаю участь не вперше, але проект «Сильніші разом» дуже сподобався тим, що він об’єднав ідеї та міста. З цього можна зробити висновок, що Українці будуть сильні тоді, коли об’єднаються. – зазначив Андрій Заєць.

Новини по темі

Back to top button