NASA прогнозує дощове майбутнє для Землі

Представники NASA очікують збільшення опадів найближчим часом по всій території Землі. Учені вважають, що метеорологи роблять невірні прогнози.

За словами вчених, головною причиною опадів є аномальне потепління, що спостерігалося в минулому році. Літо 2016-го встановило рекордні показники високої температури за останні 140 років. Фахівці відзначають, що різкі нагрівання повторюються регулярно раз в три сезони.

Через порушення в повітряних потоках зменшується арктичний крижаний щит на Північному полюсі, а покрив не замерзає, хоча цей процес зазвичай починається ще в січні. Спостерігаються також тріщини на льодовиках Ларсена в Антарктиді.

Вчені підкреслили, що глобальне потепління, зсув потоків повітря і зменшення висотних хмар – це три причини, які в майбутньому викличуть велику кількість опадів. Для запобігання цьому фахівці пропонують скоротити кількість викидів в атмосферу. Однак в цьому питанні досягти домовленості практично неможливо, оскільки доведеться закрити багато підприємств.

Іншим варіантом є консервування газу з атмосфери. Експерти відзначили, що будь-яке рішення зажадає великих фінансових вкладень, а також тривалої інтелектуальної роботи.

Фото з мережі.