Згадали полеглих, вшанували живих

Щороку п’ятнадцятого лютого Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав. Традиційно цього дня вранці у Кам’янці-Подільському відбувся мітинг на території військового гарнізону, звідки пройшла хода до скверу «Молодіжного», де учасники заходу поклали квіти до cимволічного меморіалу Героїв АТО та пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам й хвилиною мовчання згадали усіх полеглих у військових конфліктах.

Як зазначають у мыськраді, участь у мітингу-реквіємі взяли представники міської та районної влади, учасники війни в Афганістані, їхні рідні, представники громадськості.

Звернувся до присутніх секретар міської ради Дмитро Васильянов: «Сьогодні ми відзначаємо День виведення військ з Афганістану. Мало би бути свято, але це свято зі сльозами на очах, бо до рідних домівок не повернулися сотні чоловіків, молодих хлопців. Їх не повернеш, але наш обов’язок – пам’ятати про все те пекло, яке вони пройшли, про їхній подвиг. Слава Героям!».

Після цього в районному центрі культури і мистецтв «Розмай» відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Висловили слова подяки воїнам Афганістану та вручили їм почесні грамоти і подарунки секретар міської ради Дмитро Васильянов, помічник народного депутата Володимира Мельниченка – Тетяна Мельниченко, голова районної ради Віктор Кривак, керівник апарату районної державної адміністрації Віктор Гнатюк та голова спілки воїнів Афганістану Володимир Дудко.

Продовжився захід концертом.