Вишиту карту, яка встановила рекорд України, презентували у Кам’янці-Подільському

Сьогодні, 26 листопада, у Кам’янець-Подільській центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи презентували вишиту карту України, створення якої відбулось у рамках патріотичної акції «Україна моя вишивана». Про це повідомляє «7 днів».

Проект, який об’єднав небайдужих українців, майстрів і майстринь художньої вишивки тривав з 22 червня 2017 року по 20 червня 2018 року. Вишивання карти стартувало із смт Скала-Подільська Борщівського району на Тернопільщині. Опісля проект вирушив у всі регіони України. В березні цього року акцію єднання «Україна моя вишивана» було презентовано у Верховній Раді.

А 9 вересня 2018 року вишиту карту України презентували на 11 Фольклорно-мистецькому фестивалі «Борщівська вишиванка». А це – полотнище 3х1,5 метра, на якому 7206 учасників вишили 673 980 хрестиків.

Проте, як зазначають організатори проекту, це не єдині факти, які вражають. Карта-мандрівниця за рік подолала 16 983 км, побувала не тільки в усіх областях України, а й на запрошення Товариства підтримки України погостювала в українців Латвії. А Національний реєстр рекордів України зафіксував ще один рекорд – «Найдовший маршрут вишитої карти України» (16 983 км).

Нагадаємо, що 13 вересня 2017 року всі охочі кам’янчани та гості міста мали змогу приєднатися до проекту «Україна моя вишивана».

Фото з архіву К-ПЦМБ, global-ukraine.com.