Згадали тих, хто поліг в роки війни

8 травня у Кам’янці-Подільському продовжились заходи, розпочаті напередодні з відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Мітинги, присвячені вшануванню пам’яті загиблих воїнів відбулися на пр. Грушевського, 74, вул. Шевченка, 26, вул. Дружби народів, 6, вул. Жукова, 33 та біля пам’ятника-обеліска на могилі гвардії полковника М. С. Смирнова, який загинув під час визволення Кам’янця-Подільського від німецько-фашистських загарбників.

Як інформує Кам’янець-Подільська міська рада, під час виступу біля пам’ятного знака партизанської слави по вул. Дружби народів, де поховані п’ятдесят два підпільники, розстріляні німецько-фашистськими загарбниками, заступник міського голови Василь Сукач зазначив: «Нехай ніколи не повториться те, що відбулось шістдесят вісім років тому, і нехай сьогодні вчителі виховують наше молоде покоління на історії, яка вчить любити свою країну, своє рідне місто».

Про відданість своєму краю молодих підпільників, які працювали в Кам’янці-Подільському в роки війни розповіла присутнім член Ради ветеранів міста Станіслава Дзюба. Вона ознайомила учасників мітингу з їхніми іменами й наголосила на тому, що найменшому підпільному розвіднику було лише дванадцять років.

Пам’ять усіх загиблих у роки Великої Вітчизняної війни учасники вшанували хвилиною мовчання.

Завершились мітинги біля пам’ятних знаків покладанням квітів за участю представників міської влади, учнів шкіл та громадськості.