День Гідності відзначили мітингом

Доленосні події у листопаді 2013 року залишили трагічний відбиток у пам’яті всієї України, адже саме 21 листопада почалась «Революція гідності». Учора на площі біля Кам’янець-Подільської міської ради відбувся мітинг з нагоди цієї пам’ятної дати.

Кам’янчани прийшли пригадати події, які рік тому змінили українців як націю, яка показала своє прагнення жити в демократичній державі, висловили слова вдячності патріотам України, кращим синам українського народу, які боролися та віддали життя за незалежність своєї Батьківщини.

Як повідомляють у міські раді, від імені міського голови Михайла Сімашкевича та народного депутата Володимира Мельниченка до учасників мітингу звернувся заступник мера Василь Сукач.

– За останній рік ми показали справжнє «я» української нації та продемонстрували всьому світові, що кров’ю кращих синів Батьківщини відстоюватимемо гідність, свободу та незалежність нашої держави. Як ніколи, сьогодні українці єдині в своїх прагненнях, мріях та бажанні бути єдиною країною, в якій панує мир, стабільність та злагода.  Бажаю кожній родині, кожному кам’янчанину міцного здоров’я, любові та мирного й світлого неба, – зазначив Василь Олександрович.

Також до присутніх звернулися учасник АТО Ігор Базюк, громадські діячі, науковці та молодь.

Завершився мітинг хвилиною мовчання за нашими земляками, героями Небесної сотні та військовослужбовцями які загинули в АТО, захищаючи наш мир.

Нагадаємо, що 13 листопада Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення щорічно 21 листопада День Гідності та Свободи.

Фото portal.lviv.ua.