Кам’янчани згадали жертв Голодомору

Здається, що український народ за свою історію пережив уже вдосталь трагічних сторінок, однак сьогодні йому доводиться знову відстоювати себе та свою землю. У черговий раз українську націю намагаються поставити на коліна, але вона не здасться, бо навіть під час Голодомору показала, що жага до життя занадто сильна, хоча й незагоєною раною до цього часу залишається нечуваний за масштабами штучний голод 1932-1933 років.

Як повідомляють у Кам’янець-Подільськый міській раді, щоб вшанувати пам’ять тих, хто пішов у вічність через політику режиму, 22 листопада кам’янчани взяли участь у мітингу-реквіємі з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів.

Студенти коледжу культури і мистецтв провели театралізовану постановку, яка змусила кожного відчути увесь той жах, який довелося пережити в страшні роки голоду.

Від імені міського голови Михайла Сімашкевича звернувся до учасників мітингу його заступник Василь Сукач: «На жаль, сьогодні ми знову переживаємо нелегкі часи, та кам’янчани завжди пам’ятають свою історію і щороку ми збираємося тут, щоб вшанувати пам’ять людей, які стали жертвами своєрідної війни – Голодомору 1932-1933 років. Ми вистояли тоді, ми переможемо сьогодні, бо український народ – це незламна нація. Слава Україні!».

Помічник народного депутата Володимира Мельниченка Дмитро Васильянов подякував присутнім за небайдужість до історії, за те, що бережуть пам’ять про тих, хто не пережив лихоліття голоду.

О 16.00 годині учасники мітингу-реквієму приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання, запаливши «свічі пам’яті», які поклали до підніжжя пам’ятного знаку жертв Голодомору.