Звіт народного депутата України Володимира Мельниченка за 2015 рік

Володимир Мельниченко

Завершується 2015 рік. Рік болі і тривог, суму і надій… Один із найважчих років в історії незалежної України. Ми прожили його в постійному очікуванні новин зі сходу держави. Всі: від пересічного українця до Президента молилися та мріяли про те, щоб у країні був мир, перестали гинути наші співвітчизники, а матері та дружини не покривали голови чорними хустинами. Війна змінила нашу країну та всіх нас…

Цей рік не міг бути роком стрімкого розвитку, адже часто доводилося давати опір викликам, які поставали перед країною та нашим округом зокрема. Але це змушувало нас мобілізуватися і спільними зусиллями шукати шляхи виходу зі складного становища. Попри всі негаразди та фінансові труднощі, намагалися зробити якомога більше корисного для розвитку нашого краю та держави.

2015 рік був роком напруженої, наполегливої та відповідальної роботи у Верховній Раді. За цей рік я не пропустив жодного засідання без поважних причин і активно працював як:

Мною були внесені і зареєстровані такі законопроекти:

Упродовж року до мене, як до депутата Верховної Ради, надійшло 1082 звернення і більшість питань було вирішено позитивно.

І це завдяки тому, що я не один, а в команді однодумців. Я не кажу «я», а кажу «ми». Адже тільки об’єднавшись громадою, ми зробимо наше місто та район, наш регіон, нашу державу економічно сильними і процвітаючими.

Важливо відзначити успішну співпрацю із міським головою Кам’янця-Подільського Михайлом Сімашкевичем та владою району. Завдяки єднанню зусиль у вирішенні проблем громади нам вдається зробити значно більше, аніж поодинці.

Вважаю успіхом нашої команди те, що в результаті копіткої роботи з державного та обласного бюджетів, за рахунок грантів та різних програм  у цьому році було залучено 419 млн. 363 тис. гривень для потреб міста Кам’янця-Подільського, Кам’янець-Подільського та Новоушицького районів. Додатково з приватних коштів –мільйони гривень.

Промисловий сектор

На благо громади

Діти – наше майбутнє

Ми хочемо, щоб наші діти та молодь виросли здоровими, щасливими, успішними. Адже вони – наша надія і майбутнє. Тому докладаємо зусиль до створення  комфортних умов навчання і розвитку. Підтримуємо освітян, щоб спільно виплекати і виростити нове покоління.

У Кам’янці-Подільському:

У Кам’янець-Подільському районі:

Соціальні стандарти життя та здоров’я

Особлива турбота і увага приділялася людям похилого віку, хворим, знедоленим і тим, хто опинився в складних життєвих обставинах і потребує допомоги.

В окрузі:

У Кам’янці-Подільському:

У Камянець-Подільському районі:

Сприяння розвитку культури та духовності

Наш край – один із наймальовничіших і найпривабливіших куточків Європи, тому розвиток туризму, культури, підтримка духовних центрів – пріоритетні напрямки нашої діяльності.

У Кам’янці-Подільському:

У Кам’янець-Подільському районі:

Підтримка спорту

Важливим аспектом життєдіяльності громади вважаю розвиток спорту та популяризацію здорового способу життя. Адже від здоров’я нації та її загартованості залежить майбутнє держави.

Задоволений, що нам вдалося знайти порозуміння із Олександром Герегою, результатом чого стало будівництво сучасного спортивного комплексу європейського зразка.

Завдяки вдалій співпраці влади та громади відбулося облаштування в місті спортивного майданчика  на вул. Васильєва та майданчика європейського зразка у с. Крушанівка. Крім того, було профінансовано спортивні змагання з волейболу, кікбоксингу, боксу, художньої гімнастики, футболу, легкоатлетичних метань, тенісу, придбано спортивні форми для команди ветеранів з міні-футболу (Руські фільварки), тенісний стіл (НВК №13), комплект м’ячів та сіток (ЗОШ №12, Польські фільварки).

Допомога військовослужбовцям

Болем для всіх нас стала війна на сході країни. Кожен українець вважає своїм обов’язком докласти зусиль до посилення обороноздатності держави.

Наша команда намагалась виконати всі прохання військових, співпрацюючи із волонтерами. Спільними зусиллями нам вдалося зробити чимало: передали на схід автомобілі, технічні засоби, амуніцію, продукти харчування та засоби гігієни, надавали  матеріальну допомогу. Долучилися також до фінансування оздоровлення дітей учасників АТО, підтримуємо важкопоранених, рідних загиблих Героїв України. Я постійно веду перемовини із представниками Міністерства оборони України щодо надання квартир військовослужбовцям.

Не забуваємо вшановувати пам’ять тих, кого вже немає з нами. Цього року в НВК №13 було відкрито меморіальну дошку випускникам школи Андрію Журавленку та Руслану Коношенку, а у селі Ріпинці – пам’ятник загиблому воїну АТО В’ячеславу Завальнюку.

Я гордий тим, що особисто (в більшій чи в меншій мірі), як і влада міста,  району, як і багато хто з Вас, представників громади, приймав участь в реалізації всіх перерахованих справ, проектів. Але зробити треба ще більше. Кожна людина має відчувати турботу про себе, і разом ми будемо наполегливо працювати, щоб країна стала європейською державою. Вірю, що 2016 рік стане роком миру, духовного оновлення  та розквіту. Багато гарних справ зробимо разом і все буде добре! Нехай нас і Україну береже Господь Бог! Слава Україні!

З повагою Володимир Мельниченко, народний депутат України.

Exit mobile version