ВійнаКам'янець-Подільський

Кам’янець-Подільський музей поповнився рідкісною монетою

Кам'янець-Подільський музей поповнився рідкісною монетою Під час археологічних досліджень 2017 року, що проходили по вул. П’ятницькій, 12, в об’єкті литовського часу було знайдено рідкісну монетку, яку вдалось ідентифікувати завдяки дослідниці-нумізмату Ірині Хромовій. Виявилось, що це – геллер Анни Рацибузької (1380-1405 рр.), який карбували у м. Рацибуж (Сілезія).

Про це «7 днів» повідомили у Кам’янець-Подільському державному історичному музеї-заповіднику. На аверсі монети викарбувана готична літера «А», збоку – хрест. На реверсі – орел.

Загалом під час археологічної експедиції на місці житла з вальок, знайденого у південній частині Польського ринку, були виявлені монети XIV-XVІІ ст. Такий вид житла, як стверджують дослідники, був популярним в золотоординські та литовські часи. Виявлені монети свідчать, що Кам’янець-Подільський на той час відігравав важливу роль у житті краю.

Більше про історію міста та цікаві археологічні знахідки можна дізнатися в музеї старожитностей Поділля, який розташований у пам’ятці архітектури XV-XVIII ст. – колишньому будинку вірменського єпископа (вул. Іоанно-Предтечинська, 2).

Новини по темі

Back to top button