За новими знаннями – у новому автобусі!

Таку можливість отримали відразу 14 сільських шкіл Хмельниччини. Голова обласної ради Іван Гончар разом з головою облдержадміністрації Михайлом Загородним вручили ключі від нових шкільних автобусів марки «Еталон» директорам навчальних закладів Віньковецького, Волочиського, Городоцького, Дунаєвецького, Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Красилівського, Полонського, Славутського, Старокостянтинівського, Хмельницького, Чемеровецького, Шепетівського та Ярмолинецького районів.

Як зазначають у Хмельницькій обласній раді, звертаючись під час урочистої події до педагогів, Іван Гончар наголосив, що надання якісної освіти, а особливо дітям сільської місцевості, є пріоритетним завданням для обласної влади.

«Незважаючи на нелегку фінансову ситуацію та військовий стан у країні, цьогоріч з обласного бюджету у рамках програми «Розвитку освіти Хмельницької області на 2011-2015 роки» було віднайдено можливість і для потреб області закуплено 14 шкільних автобусів на загальну суму майже 14 мільйонів гривень. Як завжди у пріоритеті – створення всіх умов для отримання дитиною освіти незалежно від місця проживання та соціального статусу. Надання дітям якісної освіти має бути на першому місці, це є визначальним для майбутнього Української держави», – зазначив посадовець.

Після урочистогго вручення керманичі області вирішили провести тест-драйв новим автобусам. Іван Гончар та Михайло Загородний разом з журналістами проїхались на одному з шкільних автобусів.

Автобуси між районами розподілені відповідно до проведеної оптимізації загальноосвітніх навчальних закладів. В той же час Міністерство освіти і науки України обіцяє закупити для області ще 14 автобусів за рахунок державного бюджету. Наразі ж на Хмельниччині існує потреба у 42 шкільних автобусах, в тому числі: 2 – для відкриття нових маршрутів та 40 – для заміни застарілої техніки, які вичерпали свій термін експлуатації.

На даний час шкільний автобусний парк області складає 362 одиниці. В області забезпечено стовідсоткове підвезення до навчальних закладів школярів, які проживають на відстані понад 3 км від школи.

Шкільним автобусом підвозиться 11898 (94,3%) школярів та 970 педагогічних працівників. Найманим (або орендованим) автобусом підвозиться 202 школяра. Іншими видами транспорту (в т.ч. рейсовим) підвозиться 518 школярів та 1318 педагогічних працівників.