Інциденти

Служба порятунку навчає школярів та дошкільнят правилам безпеки життєдіяльності

ДСНС. РятувальникНавчання дітей правилам безпеки життєдіяльності – є одним із пріоритетних завдань Служби порятунку. Тож щодня фахівці ДСНС проводять для дітей різного віку цікаві заходи та бесіди з питань пожежної безпеки, а також влаштовують громадські акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!».

З початком нового навчального року, як зазначили в ДСНС України, надзвичайники також вирушать до шкіл та дитячих садочків, аби поспілкуватися з дітьми та педагогами про правила безпеки, а до того — вони відвідують дитячі табори та запрошують малят на екскурсії.

Зокрема, 28 серпня рятувальники Волинської області завітали до одного з дитячих таборів у Горохові. Під час зустрічі малечу вчили як діяти під час надзвичайних ситуацій, як не допустити виникнення пожеж та що робити при виявлені підозрілих предметів. Діти були у захваті від спілкування зі справжніми пожежними та пообіцяли дотримуватися порад рятувальників.

Цього ж дня, фахівці Головного управління ДСНС у Хмельницькій області провели інформаційно-пізнавальну акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» для дітей Білогірського району. Малеча із задоволенням оглядала інструменти й прилади, якими рятувальники користуються у повсякденній роботі — пневматичну подушку, гідравлічні ножиці, бензопилу, що є на озброєнні підрозділу району тощо.

Водночас, 30 серпня фахівці Служби порятунку Чернівців та Полтави запросили до своїх пожежних частин дітей з місцевих садочків. Під час візиту малюки побачили аварійно-рятувальні автомобілі, а також спеціальний бойовий одяг, в якому рятувальники ліквідовують пожежі. Вогнеборці розповідали своїм гостям, в яких надзвичайних ситуаціях використовують те чи інше спорядження.

Загалом, різноманітні просвітницькі акції, екскурсії до пожежних частин відбулися цього тижня по всій території України.

Шановні батьки!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності. Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці. Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу, слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду. Пам’ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

Фото prm.ua.

Новини по темі

Back to top button