Кам'янець-Подільський

«Де Немає Бога» презентовано!

Макс Кідрук5 жовтня прихильники творчості Макса Кідрука знову зустрілись із улюбленим автором – у Галереї мистецтв письменник презентував «Де Немає Бога». Цього разу – не трилер, не хоррор чи фантастику, а драматичний, психологічний роман.

Нова проза від талановитого автора – спроба збагнути, чи є всередині нас те, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога. Так, люди – соціальні істоти. Існування суспільства неможливе без співпраці, розуміння та дотримання справедливості. Та чи існує це все поза соціумом, коли людина опиняється на межі життя і смерті?

Привітавшись приблизно із сотнею своїх прихильників, Макс Кідрук одразу зауважив, що його роман – не про авіакатастрофу і не про виживання в горах, хоча на обкладинці зображений саме розбитий у горах літак.

– Цей роман складається з низки історій і чи не єдине, що їх сюжетно поєднує, це власне авіакатастрофа, яка відбувається в горах. Але сама авіакатастрофа займає менше ніж десяту частину цього роману, – пояснив під час презентації письменник. – Насправді роман про долі шістьох героїв, і складається з чотирьох на перший погляд нібито не пов’язаних між собою розповідей, котрі найбільше мене вразили впродовж минулих п’яти років.

Далі Макс Кідрук розповів про головних героїв свого роману, схематично зобразивши на мапі величину їхньої значимості і взаємозв’язки між ними.

Мова йшла про таємного папського кардинала Дюка Апшоу, який летить до країни, де навіть формально не існує католицької церкви; доведену до відчаю українку з великою сумою грошей Анну Янголь, яка ігнорує дзвінки від чоловіка; росіянина-пілота Єгора Парамонова, який намагається приборкати аерофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу МН17; німця Олівера Моргенштерна – найвідомішого політика Баварії на пікові кар’єри, який ненавидить свою роботу; ізраїльтянку-хірурга із Тель Авіва Гелен Горовіц; гравця американської Національної футбольної ліги Брендона Бартона, життя якого розвалилося після одного невдалого розіграшу.

Також автор зізнався, що найважливішою для себе і найбільш емоційною історією вважає історію Брендона Бартона. А цілковито не популярному в Україні виду спорт – американському футболу – після своєї післямови присвятив 9 сторінок.

Опісля письменник наголосив на тому, що книга не є збіркою оповідань, які він назвав романом, адже усі історії життя, що виписані на її сторінках, насправді дуже щільно між собою пов’язані: деякі явно, деякі – ні. Принаймні спільним для усіх героїв є рейс 341, який веде до найбільшого випробування у їхньому житті.

Завершуючи презентацію, Макс Кідрук закликав усіх не соромитися писати відгуки у соцмережах із хештегом #ДеНемаєБога. Але мав до присутніх і невелике прохання – не робити спойлерів, аби іншим було цікаво читати.

Також зазначимо, що на відміну від попередніх років, коли письменник презентував свої романи в Кам’янці-Подільському, цього року додалась іще одна локація. О 08:00 письменником «Де Немає Бога» презентовано і в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

Організаторами зустрічей виступили: Кам’янець-Подільський держаний історичний музей-заповідник, МО Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Партнери презентацій: творче об’єднання «PHOENIX», газета «КлюЧ», інтернет-видання «7 днів».

Макс Кідрук. Презентація #ДеНемаєБога

Новини по темі

Back to top button