Ноутбук чи планшет: відповідаємо на 5 запитань, що краще вибрати

Здається, що планшет не може замінити ноутбук на віддаленій роботі. Але ж планшет легкий, функціональний і довше тримає зарядку, тому чудово підходить для фрілансу. На прикладі HUAWEI MatePad 11,5 “S назвемо 5 причин, чому планшет кращий за ноутбук.

Переходьте на сайт Huawei і подивіться, які подарунки дарують до планшета на старті продажів.

Чи може легкий і невеликий планшет замінити ноутбук

Планшет легший і компактніший за ноутбук, що робить його зручнішим для подорожей або використання поза домом – брати в коворкінг, щоб провести відеоконференцію, або робити нотатки на навчанні. Наприклад, HUAWEI MatePad 11,5 “S навіть із чохлом-клавіатурою важить 890 грамів. А ще планшет має сенсорний екран: за допомогою стилуса, що йде в комплекті, зручно робити нотатки від руки або малювати.

Які характеристики екрана в планшеті виграшніші, ніж у ноутбука

Улітку, маючи можливість працювати віддалено, хочеться вибратися на відкриту веранду або іноді попрацювати в парку. У таких умовах найкраще підходить матовий екран. У HUAWEI MatePad 11,5 “S він антивідблисковий, з роздільною здатністю 2.8К, з високоточною передачею кольору і яскравістю вдвічі вищою, ніж у ноутбука. На такому екрані зображення виглядає більш реалістичним.

У планшеті використовується технологія PaperMatte нового покоління, яка має потужні антивідблискові властивості. Навіть під прямими променями яскравого літнього сонця планшет гасить 99% відсотків відблисків. Крім того, тут є функція захисту зору – очі не напружуються.

Екран схожий на реальну книжку з картинками, а під час письма з’являється відчуття, що ведеш олівцем по паперу. Можна навіть відчути опір, який зазвичай буває під час малювання на альбомному аркуші. Такий ефект виходить завдяки технології нанотравлення скла.

Чи правда, що ноутбук комфортніший для роботи з текстом

Вважається, що ноутбук зручніший для набору тексту, бо в нього є фізична клавіатура. Однак у комплекті до MatePad 11,5 “S йде чохол із повнорозмірною острівною клавіатурою з глибиною клавіш 1,5 мм, яка за комфортом не поступається ноутбукам. При цьому планшет універсальніший і підходить для друку нотаток, відтворення навчальних відеоматеріалів, створення контенту, малювання, читання. А керувати планшетом можна як через сенсорний екран – що інтуїтивніше і швидше – так і за допомогою клавіатури. Знайти ноутбук за такою ж ціною з сенсорним екраном навряд чи вийде.

HUAWEI MatePad 11,5 “S можна використовувати зі стилусом M-Pencil 3-го покоління та магнітною клавіатурою, які підтримують технологію NearLink. Це власна розробка HUAWEI, яка вшестеро швидша та на 60% енергоефективніша, а радіус дії вдвічі більший, ніж у Bluetooth. Коли пишете або малюєте на екрані, він реагує миттєво – не помітно жодної затримки. Це робить процес творчості плавним і приємним. Оскільки клавіатура знімна, її можна залишити вдома, якщо ви хочете, наприклад, просто почитати.

Що довше працює автономно: ноутбук чи планшет

Ноутбук на одному заряді протримається п’ять-шість годин, а HUAWEI MatePad 11,5 “S з батареєю ємністю 8800 мА*год дасть чесні 12 годин роботи. А це більше, ніж повноцінний робочий день. З планшетом можна не думати про розетку, а концентруватися на роботі та навчанні.

Де брати необхідні програми для навчання, роботи та творчості

Найчастіше ноутбуки продають порожніми. У випадку з HUAWEI MatePad 11,5 “S весь софт уже попередньо встановлений. У планшеті є додатки “Блокнот” і GoPaint. Ви також можете встановити будь-які програми з AppGallery, зокрема Microsoft Office, Google Docs.

Ще одна перевага HUAWEI MatePad 11,5 “S – багатовіконний режим роботи. Можна відкрити кілька документів, додатків або веб-сторінок. Використовуючи жестове керування, робити це ще зручніше.

Таким чином, планшет універсальніший, функціональніший, компактніший, дешевший і довше працює від батареї. HUAWEI MatePad 11,5 “S легко замінить ноутбук у більшості випадків. На клавіатурі зручно набирати текст, а стилус використовують для малювання, нотаток та інших завдань, що вимагають точності.

Exit mobile version