Інциденти

Економимо через Iнтернет

Українці дедалі активніше скуповуються в Інтернеті. Статистика стверджує, що в Україні обсяг Інтернет-торгівлі минулого року зріс на 45%. Експерти передбачають, що зростання буде щороку.

В Інтернеті можна купити все, запевняють Інтернет-покупці. А ще відзначають головні переваги: економія грошей та часу. Скуповуються не лише на українських сайтах, а й замовляють товар із-за кордону. Як інформує Молодий буковинець, для Інтернет-шопінгу є сотні сайтів. Але для того, щоб купувати в іноземних Інтернет-магазинах, важливо хоча б на початковому рівні знати англійську мову. А банківська картка, якою розраховуєтеся, просто необхідна.

Телефон дешевший на 100 доларів

Мобільний телефон, планшет, дитячий одяг, різні аксесуари – ці речі чернівчанин Ігор Городецький купив через Інтернет у Китаї. Покупками задоволений. Каже, вдалося зекономити кілька сотень доларів.

– Товар на китайських сайтах удвічі-утричі дешевший, ніж в Україні, – розповідає Ігор. – Англійською мовою є детальні пояснення про товар. Моя перша покупка з Китаю через Інтернет – мобільний телефон. Там за нього заплатив 240 доларів, а в українських Інтернет-магазинах такий телефон пропонували майже на 100 доларів дорожче. Потім так само купив планшет. Нині часто купую там різний товар.

На сайті спочатку було складно освоїтися, а потім – уже все на автоматі.

За кордоном є стовідсоткова проплата наперед. Розраховуюся банківською валютною карткою. Більшість Інтернет-магазинів сформовано таким чином, що продавець отримує переказані гроші лише після отримання товару. Для цього є спеціальна система захисту.

На сайтах є пропозиції багатьох продавців. Показано рейтинги продавців, відгуки про їхню роботу, і за цим уже визначаюся. Пропонують і платну, і безкоштовну доставку. Платна доставка – це додаткові витрати, але водночас швидкість і гарантія. За чотири-сім днів товар буде в Україні. Доставка в середньому коштує від 35 доларів.

Безкоштовно товар доставляють від 30 до 60 днів. Отримую товар через пошту приблизно за три тижні. Рух товару можна відстежувати за спеціальними трек-номером.

Спільні покупки вигідніші

– За три роки лише тричі купувала своїй дитині взуття в наших магазинах. Усі інші покупки роблю через Інтернет, – розповідає Наталя Рощупкіна. – Найчастіше користуюся Інтернет-послугою СП (спільні покупки). Скупитися можна безпосередньо у виробника і без націнки, але товару потрібно набрати на 2-3 тисячі гривень. Тому в Інтернеті поширюють інформацію, що купують речі на тій чи іншій фірмі. Зголошуються усі охочі. Таким чином скуповуватися навіть вигідніше, ніж в Інтернет-магазинах.

Усі іграшки для своєї дитини теж купуємо в Інтернеті. Наша найбільша покупка – дитяча шведська стінка. За неї заплатили 1100 гривень, а в магазині вона на кілька сотень дорожча.

Для мене такі покупки через Інтернет дуже зручні, бо можу зекономити гроші. Сиджу з дитиною, то довелося б замість прогулянки тягати її магазинами, а так можу робити покупки навіть вночі. За весь час не натрапляла на лохотрон.
Людмила ОСАДЧУК

Куди піти на шопінг

▪ www.ebay.com – найбільший Інтернет-аукціон. Тут є все: техніка провідних виробників, одяг, взуття. Крім того, можна робити ставки і викуповувати товар дешевше, ніж у магазинах;

▪ www.6pm.com– магазин відомих брендів, наприклад, Calvin Klein, Oakley, BCBGeneration, Chloe, Nine West і ще сотні інших з можливою знижкою до 90%;

▪ www.aliexpress.com – на сайті продають одяг, аксесуари, все для дітей, дому, спорту. Доставка з Китаю;

▪ www.klumba.ua – український сайт продажу дитячих товарів, жіночих речей, вживаних та нових.

Фото ipress.ua.

Новини по темі

Back to top button