Інциденти

Стань наставником – зміни життя дитини

15-16 серпня в Хмельницькому відбулося навчання з методології наставництва, що організоване громадською організацією «Одна надія». Про це повідомляє Кам’янець-Подільська міська рада.

У навчанні взяли участь представники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служб у справах дітей, закладів освіти та громадських організацій області. У тому числі навчання пройшла психолог Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Тетяна Заїка.

Нажаль, не всі діти, які перебувають в інтернатних закладах, можуть бути влаштовані в сім’ї з багатьох причин юридичного, морального та психологічного характеру. Так само, як і не всі дорослі, небайдужі до таких дітей, можуть стати усиновителями, опікунами чи прийомними батьками.

Для того, щоб допомогти дітям, які знаходяться на вихованні в державних установах, і небайдужим дорослим, котрі хочуть передати свій досвід та знання майбутньому поколінню, ГО «Нова надія» проводить навчання, охоплюючи практично всю територію України. Основною метою Програми Наставництва є підготовка до самостійного життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У нашому місті громадська організація готова провести навчання для кандидатів у наставники, якщо виявиться достатня кількість бажаючих.

Тому Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запрошує для участі у навчанні кам’янчан, які готові стати наставниками.

За більш детальною інформацію звертатися до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх), тел. 91429

Маємо надію, що з часом з’явиться не один наставник – турботливий дорослий друг для дитини, який стане для неї значущою людиною, яка хоче і може присвячувати їй час, знання та сили.

Новини по темі

Back to top button