Кам'янець-Подільський

Географи визначили пріоритети

У Хмельницькому відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Вивчення географії України в умовах переходу на нові навчальні програми у 8-9 класах загальноосвітніх навчальних закладів». У семінарі взяли участь 23 методисти обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Як інформує прес-служба Хмельницької обласної ради, з вітальним словом до гостей звернулися головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Роман Гладковський, представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, управління освіти Хмельницької міської ради.

Учасники семінару розглянули питання нормативного та навчально-методичного забезпечення географічної освіти, організації навчально-дослідної та краєзнавчої роботи учнів, упровадження інформаційних технологій у навчальний процес, патріотичного виховання дітей засобами географії тощо.

Своє бачення означеної проблематики колегам виклали фахівці Міносвіти, науковці Інституту модернізації освіти, Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Кам’янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнка, Харківського державного педагогічного університету ім.Г. Сковороди, Гуманітарного інституту Київського університету ім. Б.Грінченка, представники видавництв «Педагогічна преса» і «Картографія» та фахових журналів і газет.

Досвідом роботи на семінарі поділилися автори програм і підручників з географії, методисти, кращі вчителі міста Хмельницький.
Цікавим був практичний модуль у Хмельницькому НВК №10. Тут педагоги відвідали майстер-клас (учитель Гоцка О.І.) та уроки географії (вчитель Худецька Л.В.) і природознавства (вчитель Синиця Л.О.).

Учасники семінару оглянули у Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти експозицію музею «Історія освіти Хмельницької області. Витоки та сьогодення», побували у Меджибізькій фортеці, ознайомилися з пам’ятними місцями міста Хмельницький.

Підсумком ґрунтовної дводенної роботи стали розроблені рекомендації щодо покращення якості сучасного уроку в умовах переходу на новий Державний стандарт освіти.

Новини по темі

Back to top button