Кам'янець-Подільський

Бібліотека – на стражі здоров’я

Бібліотека – на стражі здоров'я

«Здоров’я – найбільша цінність, говорить народна мудрість. Бо тільки за наявності здоров’я в людини є сили та наснага для справ, спілкування, творчості. А сучасне життя вимагає від нас бути активними, тому ми маємо турбуватися про своє здоров’я». – такими словами до Всесвітнього дня здоров’я, 6 квітня у бібліотеці-філії № 7 було розпочато для учнів 5-А класу ЗОШ № 7 (класний керівник Лариса Білюк) годину здоров’я.

Захід відбувався у форматі вільного спілкування. Кожен міг висловити свою думку, поставити запитання, дати пораду, поділитися досвідом. Присутні дружньо відповідали на запитання вікторини, розгадували загадки та кросворд. Діти продемонстрували свої знання, а також винахідливість, кмітливість і просто отримали задоволення.

Які ж корисні поради одержали читачі бібліотеки? Насамперед – складові здорового способу життя, а саме: особиста гігієна, раціональне харчування, фізично активне життя, вплив шкідливих звичок, позитивні емоції. А виступ агітбригади «Клуб Вітамінів» учнів ЗОШ № 10 (керівник Лілія Коваль), які завітали до бібліотеки разом зі шкільним бібліотекарем Ольгою Потаповою, зробили інформацію бібліотекаря більш переконливішою. Всі отримали заряд бадьорості та позитиву і зрозуміли, що здоров’я – найголовніший скарб людини. Адже саме від нього залежить наше життя. Бібліотекар підготувала для читачів пам’ятку «Здоровий спосіб життя», яка має сім найважливіших правил здорового способу життя.

Також у бібліотеці була організована книжкова виставка-порада «Чи бути здоровим – вирішуєш ти!». За такими розділами: «Рух – це класно!». Книги з цього розділу познайомлять з чудовим світом активного відпочинку. Література, представлена у розділі «Їжа для роздумів» порадить як потрібно корисно харчуватися. Як не потрапити в небезпечну ситуацію допоможе інформація з розділу «Викрадачі розуму».

Оксана МАНЧУРАК, бібліотекар бібліотеки-філії № 7, спеціально для «7 днів».

Новини по темі

Back to top button