Політика

Жителів трьох українських областей можуть видворити з європейської країни

Норвегія розпочала індивідуальний розгляд заяв про надання притулку від українців. У разі відмови, сотні громадян України, які не перебувають під колективним захистом, можуть бути змушені покинути країну.

Як повідомляє місцеве видання nrk.no, Норвезький директорат з питань імміграції (UDI) оцінює індивідуальні ситуації та регіони походження цих біженців. UDI зосереджується на українцях, які не проживали в Україні на момент початку війни і, таким чином, не мають права на колективний захист. Перші рішення у цих справах будуть прийняті після літа.

Ми починаємо індивідуальний розгляд справ, оцінюючи ситуацію кожної людини, включаючи регіон її походження“, – сказала Емілія Енгер-Мель, міністр юстиції та надзвичайних ситуацій.

Приблизно 800-1000 осіб можуть бути змушені покинути Норвегію, причому 370 заяв надійшло від чоловіків призовного віку.

Міністерство юстиції заявило, що ризик призову на війну проти Росії не є вагомою причиною для отримання притулку в Норвегії, хоча кожен випадок буде оцінюватися індивідуально.

Наразі ІМІ розглядає три області – Львівську, Волинську та Закарпатську – як безпечні для проживання.

Норвегія пропонує колективний захист понад 77 000 українців. Уряд вживає заходів, щоб зменшити привабливість країни та обмежити приплив нових біженців.

Новини по темі:

Back to top button