Політика

Чим Росія відповість Турчинову?

У взаємовідносинах з Російською Федерацією намір Києва змінити формат конфлікту в Донбасі, про що недавно заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов, мало що змінить.

Таку думку в коментарі «Московському комсомольцю» висловив віце-президент Центру політичних технологій Олексій Макаркін.

«У взаємовідносинах з Росією же перейменування АТО мало що змінить, так як Мінські угоди і без того перебувають в повній безвиході. Однак Україна докладає зусиль для того, щоб відгородитися від Москви у всіх можливих сферах – від ідеологічної до транспортної. Зокрема, відмова від АТО може стати підмогою до того, щоб ввести візи з Росією.

Кремль, думаю, не буде нагнітати ситуацію, в тому числі визнавати ДНР і ЛНР під приводом виходу Києва з Мінських угод. Це було б занадто великим міжнародним скандалом, а російська влада сьогодні, навпаки, прагнуть налагодити контакт із Заходом. Незважаючи на це, вони цілком можуть зробити якісь кроки, аналогічні недавнього визнання паспортів самопроголошених республік», – вважає Макаркін.

Фото з мережі.

Новини по темі

Back to top button