ВійнаСвіт

У Швейцарії вчені виявили нові сліди динозавра

У швейцарському кантоні Юра на плато Куртду виявлено відбиток трипалої ноги динозавра. Знахідка була зроблена під час будівництва швидкісної автомагістралі.

Палеонтологи з Базеля, Барселони і Денвера назвали новий вид стародавнього ящера Jurabrontes curtedulensis. Це ім’я складено зі слів: Jura – область Юра і brontо – грім, а також доповнено середньовічною назвою плато Куртду – Curtis Udulfi.

Кантональне  повідомило про знахідку на своєму офіційному сайті. Вони нагадали, що 152 млн років назад довкілля в Юрі нагадувало те, яке нині існує на Багамах. Відступ моря дало динозаврам велику ділянку суші для досить тривалого перебування в Юрі.

«Ці сліди могли досягати 77 см в довжину, і вони відносяться до одних з найбільших слідів трипалих динозаврів», – йдеться в повідомленні. Переміщалися м’ясоїдні ящери, що знаходилися на вершині харчового ланцюжка, на двох ногах, а їх зріст досягав 10-12 метрів, що приблизно відповідає зростанню тиранозавра рекса. Правда, тиранозавр рекс жив на Землі набагато пізніше – близько 67 млн ​​років тому.

Дослідження відбитків ніг динозаврів підтримує Федеральне управління доріг. Знахідки будуть передані владі кантону Юра.

Фото з мережі.

Новини по темі

Back to top button