Інциденти

Прокуратура Хмельниччини долучилась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Кампанія «16 днів проти насильства» проводиться щорічно з 25 листопада до 10 грудня з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Для прокуратури забезпечення ефективного розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством, та притягнення винних до відповідальності є пріоритетним завданням.

Упродовж поточного року зареєстровано 150 кримінальних проваджень, де жертвами насильства ставали жінки, з яких 146 – скеровано до суду.

Виконуючи функцію публічного обвинувачення, лише протягом останніх декількох тижнів прокурорами у суді доведено вину ряду кривдників, які вчиняли неправомірні дії щодо рідних.

Так, до 4 років позбавлення волі засуджено 38-річного дунаївчанина за катування малолітніх дітей розпеченою кочергою.

Ув’язнено на 15 років 40-річного мешканця м. Славути, який протягом кількох років ґвалтував неповнолітню доньку, жорстоко бив неповнолітнього сина, закривав його у погребі та примушував дітей до вживання наркотиків.

Також доведено вину горе-матері, яка забила до смерті 4-річну доньку. Вироком суду їй призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Задля усвідомлення та розуміння кожного, що будь-який прояв насильства є абсолютно неприйнятним у житті сучасного суспільства, просимо долучатись до естафети «Починай діяти».

Взяти участь в акції можуть усі охочі та протягом періоду дії кампанії, до 10 грудня, використовувати помаранчеву символіку, або розмістити інформацію з протидії насильству у соціальних мережах з відповідними хештегами.

Фото suspilne.media.

Новини по темі

Back to top button