Політика

Байден не приїде на конференцію по Україні: не на часі

Президент США Джо Байден навряд чи відвідає конференцію по Україні в Швейцарії, оскільки він більше зосереджений на своїй передвиборчій кампанії, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

“Очікується, що президент Джо Байден пропустить саміт по Україні наступного місяця через конфлікт з графіком збору коштів для його передвиборчої кампанії в Каліфорнії”, – йдеться у публікації.

Заплановано, що Байден вирушить із зустрічі G7 в Італії до Лос-Анджелеса 15 червня для участі у заході зі збору коштів. Джерела агентства зазначили, що, хоча деякі лідери G7 планували взяти участь у конференції в Швейцарії в Бюргенштоці після зустрічі, ні Байден, ні віце-президент США Камала Харріс, як очікується, не будуть присутні на ній.

Агентство зазначає, що рішення Байдена пропустити конференцію по Україні підкреслює його перехід до режиму передвиборчої кампанії.

Міністр закордонних справ Швейцарії Іньяціо Кассіс раніше заявляв, що Росія має бути залучена до процесу мирного врегулювання конфлікту в Україні, незважаючи на її рішення не відправляти делегацію на саміт у Бюргеншток.

Новини по темі:

Back to top button