Світ

Повний демонтаж: що Ізраїль планує робити в Секторі Газа

Ізраїль розглядає можливість створення альтернативної місцевої влади в секторі Газа на заміну угрупованню ХАМАС. Про це повідомив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант.

Ми шукаємо альтернативу ХАМАСу для управління регіоном. Наш план передбачає ізоляцію районів, виведення бойовиків і введення сил, які зможуть створити нову владу“, – заявив Галант на брифінгу в неділю.

За словами Галанта, ця стратегія спрямована на демонтаж військового і політичного контролю ХАМАСу в секторі Газа і сприяння поверненню заручників, захоплених під час терористичної атаки на Ізраїль 7 жовтня.

Міністр оборони Ізраїлю підкреслив: “Ми не приймемо правління ХАМАСу на жодному етапі будь-якого процесу, спрямованого на припинення конфлікту”.

Галант, один з трьох членів військового кабінету Ізраїлю, нещодавно закликав уряд створити детальний післявоєнний план для Гази. Його заява пролунала на тлі нової невизначеності у восьмимісячному конфлікті.

Представник ізраїльського оборонного відомства повідомив AP, що Галант бачить зони, вільні від ХАМАСу в Газі, як “центри місцевого самоврядування”, з місцевими силами, що формуються для забезпечення довгострокового управління.

“Ізраїль шукає місцевих неворожих акторів. Галант вважає, що палестинці повинні керувати собою. Ізраїль буде підтримувати потік допомоги в ці райони, а місцеві сили будуть керувати її розподілом, щоб зміцнити свою владу”, – пояснив чиновник.

Новини по темі:

Back to top button