Інциденти

У Пруті купалися сотні людей

Сотні людей зібралися у Чернівцях на освячення води у Пруті біля стадіону «Мальва». Опівдні розпочався водосвятний молебень, який провів владика Онуфрій. А після його закінчення в Пруті скупалося чимало людей. До холодної води йшли і люди старшого віку, і діти.

– Я щороку купаюся, вже впродовж десяти років і жодного разу після цього не захворів, – розповідає Георгій Чорней.

– Син минулого року ходив купатися з температурою 38, а наступного дня у нього все, як рукою зняло, без жодних таблеток, – приєднується до розмови із журналістом інформаційного порталу газети Молодий буковинець пані Галина. – Тому пішов купатися і нинішнього року. Ще й молодший восьмирічний син захотів.

До води заходить чоловік з маленьким хлопчиком. Доки йдуть, хлопчик посміхається, коли занурили у воду – почав плакати, але батьки швидко загорнули у рушник.

– Синові три з половиною рочки, вперше його купали, бачили, як він посміхався. Він у нас боєць, – каже батько, загортаючи хлопчика у рушник.

– Вперше купаюся, так вирішила покорити себе і завдяки Господу Богу це вдалося, – каже Галина. – Зараз не холодно, коли заходиш до води, вона навпаки обпікає. Спочатку відчуваєш шок, а потім неймовірну радість.

Купатися у Пруті охочі мали змогу до 16.00, – розповіли рятувальники. Також місця для купання облаштували на міському пляжі, на озері у Садгорі та у Глибочку на «Аква-плюс».

Новини по темі

Back to top button