ІнцидентиКам'янець-Подільський

ЦСССДМ: «Кошти, виплачені на дитину, можуть перевірити»

Кошти, виплачені на дитину, можуть перевіритиВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2014 року №623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» контроль за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям та створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей здійснюється центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей.

Як повідомили у Кам’янець-Подільській міській раді, протягом 2017 року до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від департаменту соціального захисту населення надійшло 800 повідомлень про призначення допомоги.

Спеціалісти центру здійснили перевірки у 542 сім’ях, що складає 68%.

У двох сім’ях виявлене нецільове використання призначених коштів. Стосовно цих сімей спеціалістами центру підготовлені пропозиції та подані до Департаменту соціального захисту населення щодо припинення виплати допомоги.

Тому центр доводить до відома усіх, хто отримав допомогу при народженні дитини чи буде отримувати, наступну інформацію:

1. Будьте готові до того, що до вас прийде працівник центру здійснити контроль за цільовим використанням коштів.
2. У випадку, якщо ви будете перешкоджати здійсненню перевірки – інформація буде подана до Департаменту соціального захисту населення, і як результат – вас очікує припинення виплат вищезазначеної допомоги.
3. Спеціалісти центру виконують свої посадові обов’язки, тому просимо з розумінням поставитись до перевірки.

За більш детальною інформацією щодо здійснення перевірок сім’ї можуть звертатися до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Шевченка, буд. 26, ІІІ поверх).

Новини по темі

Back to top button