ІнцидентиКам'янець-Подільський

Запалили свічку пам’яті за жертвами Голодомору

Мітинг-реквієм. Голодомор. 85У 1932-1933 роках Україна пережила страшну трагедію – Голодомор, який забрав мільйони людських життів. Їх пам’ять ми вшановуємо щорічно в четверту суботу листопада. З цієї нагоди учора, 23 листопада, в Кам’янці-Подільському відбулася скорботна хода і мітинг-реквієм.

Представники міської ради, виконавчого комітету, громадських організацій, учнівська та студентська молодь, військовослужбовці з лампадками у руках пройшли ходою від будівлі соціального захисту до пам’ятника жертвам Голодомору.

– Ми повинні зробити все, аби наступні покоління пам’ятали про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ, – наголосив секретар міської ради Дмитро Васильянов.

У сквері Васильєва присутні хвилиною мовчання згадали мільйони загублених життів наших співвітчизників. І поставили до пам’ятного знаку символічні лампадки та квіти.

А 24 листопада о 16:00 кам’янчани приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання та із настанням темряви запалили на підвіконнях своїх жител свічки пам’яті – на знак скорботи за усіма жертвами геноциду.

Новини по темі

Back to top button