ІнцидентиКам'янець-Подільський

У Кам’янці-Подільському може з’явитися монумент НЕЗАЛЕЖНОСТІ

Міський голова Михайла Посітка зустрівся з відомим меценатом, президентом благодійного фонду «МіСт» ім. М. Савенка Сергієм Ісаєнком. Про це повідомляють у Кам’янець-Подільська міська рада.

«Обговорювали ескізну пропозицію знаного скульптора, народного художника України, автора багатьох яскравих проектів, як наприклад, монумента Незалежності чи скульптурної групи «Кий, Щек, Хорив та Либідь» в столиці, Анатолія Куща», – зазначив Михайло Володимирович.

На прохання Дмитра Савенка – засновника благодійного фонду «МіСт» ім. М. Савенка, який щиро любить Кам’янець, скульптор Анатолій Кущ розробив і адаптував для нашого міста проєкт монумента Незалежності України в Кам’янці-Подільському!

Скульптура поєднує в собі величність, ліричність, філософію, символізм й присвячена не лише тематиці незалежності, але й тим, хто боровся за неї в усі часи. На фото можна роздивитися детальніше.

Ціна проєкту, який може бути реалізований перед міською радою на майдані Відродження, – до одного мільйона доларів. І найголовніше те, що він може бути меценатським. Поки що ідея перебуває у розробці. Тож чи з‘явиться запропонований монумент НЕЗАЛЕЖНОСТІ в Кам‘янці-Подільському – покаже час.

Джерело: Кам‘янець-Подільська міська рада.

Новини по темі

Back to top button