Політика

Бронетехніка буде передана Україні вже днями: Джонсон

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії Борис Джонсон під час телефонної розмови повідомив президента України Володимиру Зеленському про передачу Україні бронетехніки найближчими днями. Про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

Джонсон та Зеленський обговорили необхідність довгострокового рішення щодо забезпечення безпеки для України. Британський прем’єр зазначив, що продовжить тісно співпрацювати з союзниками та партнерами, щоб забезпечити для України можливість захищати свій суверенітет найближчими днями та місяцями.

Прем’єр ознайомив президента України з останньою інформацією щодо нових санкцій, які Сполучене Королівство впровадило минулого тижня. Джонсон підкреслив, що Великобританія продовжить постачати Україні засоби для самозахисту, зокрема бронетехніку найближчими днями.

“Великобританія не зупиниться ні перед чим, щоб забезпечити українців ресурсами, необхідними для захисту своєї країни від безперервного російського наступу”, – написав Джонсон у Facebook .

Також Джонсон заявив, що міжнародна підтримка для України стає тільки міцнішою і що, на його переконання, Україна досягне успіху, а президент РФ Володимир Путін зазнає поразки.

Крім того, Зеленський розповів про актуальну ситуацію в Маріуполі, а Джонсон привітав український спротив у місті.

Новини по темі:

Back to top button