Економіка

Українці хочуть повністю відмовитись від банківських відділень

Згідно з дослідженням Mastercard, 94% власників карток в Україні користуються цифровим банкінгом, причому 75% з них обирають мобільні додатки. Більше половини (51%) населення готові повністю перейти на онлайн-банкінг протягом наступних двох років. Крім того, 43% клієнтів банків повідомили про збільшення використання цифрового банкінгу, тоді як 31% користуються мобільними додатками або онлайн-банкінгом щодня, а ще 41% роблять це кілька разів на тиждень.

Найпоширенішими завданнями цифрового банкінгу є поповнення мобільного телефону (82%), переказ коштів між картками (80%), комунальні платежі (72%), пожертви (30%), кредитні платежі (24%), купівля квитків на транспорт (23%), відкриття депозитів (4%) та відкриття платіжних карток (14%).

Українці також висловили зацікавленість у додаткових функціях, таких як оформлення платіжних карток онлайн (61%), управління рахунками в різних банках в одному додатку (52%), купівля криптовалюти (27%), консультації з управління активами (22%) та можливість купувати цінні папери та акції (21%).

Варто зазначити, що у 2022 році кількість клієнтів банків зросла майже на 10% – з 72 мільйонів до понад 79 мільйонів фізичних осіб. Водночас загальна кількість рахунків досягла 160,2 млн, що на 12,8% більше, ніж за рік.

Новини по темі

Back to top button