Політика

Володимир Зеленський вперши прибув у Нідерланди: деталі візиту

Президент України Володимир Зеленський прибув до Нідерландів після візиту до Фінляндії. У його програмі – виступ у Гаазі з промовою “Немає миру без правосуддя” та візит до Міжнародного кримінального суду (МКС), який розслідує військові злочини, скоєні в Україні російськими окупантами.

Голландське видання Nieuwsuur повідомило, що літак Зеленського приземлився 3 травня близько 22:10. Цей візит став першою поїздкою Зеленського до Нідерландів не лише під час конфлікту з Росією, але й з моменту вступу на посаду президента.

Серед нещодавніх міжнародних заходів Зеленського – офіційний візит до Фінляндії 3 травня, де він обговорив з президентом Саулі Нііністьо питання оборони України та підтримки Фінляндії. Також повідомляється, що Зеленський планує відвідати Німеччину 13 травня.

Однак майбутній візит до Німеччини може опинитися під загрозою через витік інформації про поїздку. Джерела, близькі до українського уряду, висловили розчарування з приводу витоку інформації, що може вплинути на запланований візит.

Новини по темі

Back to top button