Економіка

Українцям пояснили, чи допоможе підвищення тарифів уникнути відключень

Підвищення тарифів на електроенергію не вирішить проблему дефіциту в системі, що потенційно може призвести до більш тривалих відключень.

Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центру Разумкова, пояснив в інтерв’ю РБК-Україна, що підвищення тарифів допоможе профінансувати ремонтні роботи на державних електростанціях. Цей захід забезпечить країну електроенергією на сьогодні і на майбутню зиму. Хоча поточний дефіцит спричинив необхідність графіків відключень, вони зазвичай відбуваються в години пікового навантаження, а не цілодобово.

Підвищення тарифів також допоможе зменшити ринкові борги та покращити фінансовий стан енергетичних компаній, хоча і без негайного відновлення потужностей. Однак цей процес прискориться.

Омельченко попередив, що після підвищення тарифів обмеження енергопостачання можуть посилитися, особливо влітку. Ремонтні роботи у поєднанні зі спекотною погодою та збільшенням споживання стануть більш затратними.

“Через ці фактори дефіцит системи зростатиме, потенційно досягаючи піку в липні, що призведе до значно довших відключень”, – заявив Омельченко.

Новини по темі:

Back to top button