Економіка

Стосується всіх українців: в Нафтогазі повідомили про велике нововведення

Днями в газопостачальній компанії “Нафтогаз України” повідомили, що тепер є можливість оплатити за використане блакитне паливо без обов’язкового вказання номера особового рахунку. 

Все що потрібно тепер, це перейти на сайт gas.ua та вказати адресу домогосподарства, за яке сплачуються послуги. Далі з’явиться можливість оплатити за газ всього в одне натискання. 

Що ще потрібно знати

В Нафтогазі також вкотре наголошують на кількох важливих нюансах. Там нагадують:

  • сайт gas.ua  — це далеко не єдина можливість для оплати за спожите блакитне паливо. Наприклад, можна закрити квитанцію в чаті в Телеграм або Вайбер. Споживачів закликають звернути увагу на таку можливість та переконатися що це справді зручно;
  • також, щоб уникнути непорозумінь компанія надала роз’яснення щодо того, кому і за що платити. Нафтогазу потрібно надсилати кошти за той обсяг спожитого палив, як було використано за місяць. Для ідентифікації клієнта використовується особовий рахунок, який складається з дев’яти цифр;
  • окремо є газорозподільна компанія, яку ще називають облгазом. В Україні в їх сферу відповідальності входить доставка (розподіл) газу. Як раз за цю послугу і потрібно їм платити. Нафтогаз до цього не має жодного відношення. Тариф може бути єдиним для мільйонів споживачів, але вартість за доставку відрізняється в кожному регіоні. Саме тому повна вартість (тариф плюс доставка), наприклад, за спожиті 100 кубометрів газу доведеться платити різні суми залежно від області. 

Нагадаємо, що раніше Нафтогаз зафіксував вартість блакитного палива ще на рік, тобто поточна ціна буде збережена щонайменше до кінця опалювального сезону 2024-2025 року. 

А тим часом українці обурені новою вартістю електроенергії. Тепер доведеться сплачувати 4,32 гривні за кВт*год, незалежно від спожитого обсягу. Це при тому, що раніше кВт електроенергії коштував 2,64 грн, а трохи більше як рок тому взагалі 1,69 гривні за кВт. 

Новини по темі:

Back to top button