Кам'янець-Подільський

Діаманти для кам’янчан

Не секрет, що ювелірна справа – мистецтво малих форм, в якому застосовуються, практично усі техніки художньої обробки металу. Завдяки красоті матеріалу талант та технічна майстерність виконавців дозволяють надати ювелірним виробам вишуканості, високу художню цінність, особливу виразність…

В тому, що це дійсно не пусті слова, кам’янчани мали змогу переконатися з 17 по 19 травня – під час святкування Дня міста. На три дні до Кам’янця-Подільського Класичний ювелірний дім «Лобортас» привіз свої шедевральні прикраси, краса яких зачаровувала погляд глядачів у одній із виставкових залів Картинної галереї. Разом із ювелірними прикрасами на відкриття виставки прибув і власник ювелірного дому – Ігор Лобортас.

Відвідувачі картинної галереї на власні очі побачили близько 20 ювелірних виробів. Подивитись, повірте, було на що. Чого тільки варта окраса колекції – каблучка «Царівна Лебідь», яка потрапила у Книгу рекордів Гіннеса як така, що оздоблена найбільшою кількістю діамантів, огранених у 57 граней. У прикрасі закріплено 2525 коштовних каменів. Експерти оцінюються виріб приблизно у 2 млн. доларів. А важить такий витвір мистецтва – майже 45 грамів.

Експерт ювелірного мистецтва Захар Супруненко стверджує, що подібного шедевру до нашого часу не створював ніхто.

– Сьогодні шедевр ювелірного мистецтва знаходиться у Кам’янці-Подільському. Його презентацію ми присвятили Дню народження міста. Приємно, що городяни історичного Кам’янця матимуть змогу милуватися шедевром світового значення. Тому для нас це велика честь. – говорить Захар Супруненко.

Решта виробів ювелірного мистецтва із колекції Класичного ювелірного дому «Лобортас» була не менш вражаючою. У семи вітринах експозиції сяяли золоті та срібні статуетки, персні, кулони, браслети та оздоблена ювелірна зброя. Всі вони – ексклюзивні шедеври українських ювелірів.

Новини по темі

Back to top button