Здоров'я

Холодна кава може спровокувати серйозні проблеми зі здоров’ям: про що треба знати?

Влітку дуже багато людей полюбляють пити каву, яка вже охолола. І мова не про напій, який одразу готують холодним, а про звичайну каву зроблену заздалегідь. Інколи буває й таке, що людина забуває випити каву, чи зробити це вчасно й потім через кілька годин допиває її. Все б нічого, однак така кава може нести загрозу вашому здоров’ю. Ось, про що слід пам’ятати.

Яка кава є небезпечною?

кава

Не варто пити каву через кілька годин після її приготування, якщо ви додавали до неї молоко або вершки. Молочні продукти швидко псуються й провокують розмноження в напої шкідливих мікроорганізмів. Саме тому, таку каву варто випивати максимум через годину після заварювання.

Якщо ж випивати каву вчасно, то саме версія з молоком або вершками є набагато кориснішою ніж звичайна без подібних добавок. Напій не такий шкідливий для шлунку, як звичайна концентрована кава, і звісно ж так само заряджає енергією на тривалий час.

З якими продуктами ще слід бути обережними?

Наразі в Україні продовжуються відключення електроенергії тож українцям варто бути уважними з продуктами, які вони вживають в їжу. Якщо холодильник не працює шість та більше годин, то потрібно обережно їсти страви, які містять молочку, майонез, ті ж супи, чи м’ясні вироби. Те саме стосується й магазинної продукції. Намагайтесь купувати продукти в тих торгових мережах, які подбали про альтернативні джерела енергії й принаймні підтримують ввімкненими холодильники. Експерти кажуть, що варто надавати перевагу ковбасним виробам, які запаковані у вакуумну упаковку. Це ж стосується й твердого сиру. У вакуумі продукти зберігаються довше, навіть якщо холодильники деякий час не працювали.

Новини по темі:

Back to top button