Кам'янець-Подільський

На попіл ніхто не згорів…

22 березня гості Мистецької вітальні міської дитячої школи мистецтв (директор Валентина Рябчук) зустрілися з ветераном Великої Вітчизняної війни, полковником у відставці Олександром Григоровичем Шехом з нагоди відзначення 69-ої річниці з Дня визволення Кам’янця-Подільського від німецько-фашистських загарбників.

Захід, який підготувала та провела випускниця школи, а тепер і її викладач Оксана Турик, розпочався хвилиною мовчання та спогадами 69-річної давності, після чого відбулася концертна програма, у якій взяли участь учні вокально-хорового відділу Олександра Гарматюк (викладач Марія Омельчук), Інга Морозюк (Надія Крицька), Ольга Цюра, Діна Гора (Оксана Гора.), Альона Йосипів, Діана Білозьорова (Олена Гнатюк), Софія Луцик (Олександра Хмельницька). Не змогли залишитись осторонь і викладачі школи Степан Пухальський, Оксана Турик, Вадим Козловський, які подарували гостям вітальні пісні воєнних років.

З великого екрану захід супроводжував показ старих фотографій фронтовиків, які вражали уяву глядачів руйнацією повсякденного життя мирного населення. Схвильовано та напружено підростаюче покоління слухало розповіді гостя свята Олександра Шеха. В їхній уяві розгорталися події давно минулих днів, які неможливо забути навіть у мирний час, а це і не потрібно, адже на попіл ніхто не згорів…

Світлана ВІТКОВСЬКА, спеціально для «7 днів».

Новини по темі

Back to top button