Інциденти

Молодь Кам’янця повинна знати про ЄС

Упродовж останнього десятиріччя Україна наполегливо бажає наблизитися до європейських стандартів. Наразі все більш актуальним стає питання європейської інтеграції та укладення Угоди про асоціацію нашої держави з Європейським Союзом. Президент України Віктор Янукович запевняє, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію. За його словами, на сьогодні немає жодних перешкод для підписання цього документу.

В Європейський Союз входить 28 країн із загальною кількістю населення 500 мільйонів чоловік. Україна також прагне до впровадження європейських стандартів. Лише за останні 3 роки було зроблено чимало реальних кроків, спрямованих на євроінтеграцію. За цей час завершено складні переговори щодо проекту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Як інформує прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради, важливим на сучасному етапі є ознайомлення населення із політикою, яку проводить Україна на шляху до вступу в Європейський Союз та перспективами членства нашої держави в Альянсі.

5 вересня у Кам’янці-Подільському в Центральній бібліотеці імені Затонського відбувся круглий стіл на тему: «Європейський вимір України», де студентів Професійного ліцею сфери послуг, Коледжу культури і мистецтв та учнів школи-інтернату №2 ознайомили з основними напрямками діяльності країн, які є членами Європейського Союзу.

Завітали на засідання круглого столу заступник начальника управління культури і туризму департаменту гуманітарної політики Петро Гаврилюк, кандидат соціологічних наук, викладач Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Олександр Рибщун та викладач цього ж навчального закладу Олександр Свідер.

Зі вступним словом до присутніх звернулася провідний бібліотекар Центральної бібліотеки Тетяна Дашко. Вона ознайомила студентів та учнів з історією створення ЄС та його сучасним розвитком.

Детально про передумови створення Європейського Союзу розповів Олександр Вікторович Рибщун. Він розповів якими були позиції України на шляху до ЄС на початку XX ст., наголосив на основних документах, які було прийнято з того часу як Україна взяла старт на те, щоб стати членом ЄС та з якою метою їх підписано.

Із питанням «Економічні процеси Євроінтеграції» виступив викладач К-ПНУ імені І.Огієнка Олександр Свідер. Він зауважив на основних економічних передумовах створення ЄС та вимогах, які ставлять перед країнами, які мають на меті вступати до Європейського Союзу.

Олександр Полікарпович також зазначив на перспективах у галузі економіки та перевагах, які матиме Україна в разі членства в Євросоюзі.

Від імені міської влади виступив Петро Віталійович Гаврилюк. Він зауважив, що сьогодні і міський голова Михайло Євстафійович Сімашкевич, і депутатський корпус підтримують вступ України до Європейського союзу. Підтвердженням цього стала остання 44 сесія Кам’янець-Подільської міської ради, де депутати підтримали звернення від депутатського корпусу міської ради до Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та депутатів Верховної Ради України про підтримку вступу України до Європейського Союзу.

Завершилось засідання круглого столу літературною панорамою «Європейський вимір України». Присутні ознайомились із книгами, брошурами та журналами, які містять інформацію про Європейський Союз.

Новини по темі

Back to top button