Кам'янець-Подільський

Технікуми та коледжі хочуть виключити із системи вищої освіти

Міністерство освіти і науки України пропонує виключити технікуми і коледжі з системи вищої освіти, заявив перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма.

Як інформує Освітній портал, за словами чиновника, зараз міністерство активно працює над законопроектом, який покликаний істотно модернізувати систему професійної освіти і підняти її престижність серед молоді.

«Ми розуміємо, що сьогодні потрібно збільшувати державне замовлення на підготовку фахівців інженерно-технічних спеціальностей, ІТ-спеціалістів і також підтримувати і робочі професії. І цей задум поступово реалізується», – відзначив Євген Суліма.

Згідно новому законопроекту, в системі вищої освіти України залишаться лише університети й академії, а всі технікуми, коледжі та інші навчальні заклади, що готують молодших спеціалістів, перейдуть до професійної освіти. На думку чиновника, це той варіант, коли професійна освіта повинна стати тим самим гнучким інструментом для працедавців в контексті якісної кадрової підготовки.

Заступник міністра підкреслив, що уряд продовжує шукати механізми, які б дозволили гнучко і оперативно реагувати на нові запити економіки держави, оскільки це єдино можливий стратегічний шлях розвитку освіти.

Новини по темі

Back to top button