Інциденти

Опозиція закликає не вестися на провокації і повертатись на майдан

«Беркут» відтіснив людей на Банковій. Спецпризначенці відігнали мітингувальників на ріг із вулицею Інститутською після численних провокацій, коли «штурмовики» розхитували огорожі, за якими стояв «Беркут», били по них кийками, кидали світло-шумо-гранати та розпилювала газ, кидали камінням по «Беркуту». Після розгону «беркутівці» повернулися на своє місце.

Однак, як повідомляє Громадське телебачення, агресивно налаштовані мітингувальники викручували з бруківки каміння та пізніше пішли у новий наступ на «Беркут», скандуючи «Зека геть!». Цю спробу атаки «Беркут» також відігнав від АП.

Станом на 16:55 люди зробили живий ланцюг, щоб убезпечити нові сутички. А правоохоронці, як видно з он-лайн трансляції, скупчилися й перекрили Банкову, виставивши перед собою огорожі.

Після сутичок на Банковій з’явились лідери опозиції, які закликали мітингувальників не вестися на провокації і повертатись на майдан.

Віталій Кличко закликав усіх мирних мітингувальників повертатися на майдан Незалежності. Серед них є жінки і діти.

За словами Петра Порошенка, в зіткненні постраждав син його друга. Опозиційні лідери закликали не вестися на провокації влади.

Як відомо, раніше опозиція заявила, що події під Адміністрацією президента – провокація влади. Адже опозиція проводить мирну акцію.

Новини по темі

Back to top button