Інциденти

У січні-лютому зросла заборгованість заробітної плати на 50%

Станом на 1 березня 2014 року заборгованість заробітної плати у Хмельницькій області становила 14,8 млн.грн., що на 50% більше, ніж на початок року. Про це повідомляє Незалежний громадський портал із посиланням на Головне управління статистики в області.

За даними облстату, основна частка боргу із виплати заробітної плати (39,3%) припадала на підприємства промисловості. З кожних 100 невиплачених гривень 24 заборгували своїм працівникам підприємства Кам’янця-Подільського, 17 – Хмельницького, 13 – Шепетівки, 11 – Полонського та 10 – Летичівського районів.

У структурі загальної суми заборгованості 59,1% боргу утворено на економічно активних підприємствах, 37,5% – на підприємствах, до яких впроваджена процедура відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом, решта – на економічно неактивних, тобто тих, які призупинили свою виробничо-господарську діяльність у 2013р. та попередніх роках.

Вчасно не отримали заробітну плату 2,9 тис. працівників економічно активних підприємств, або 1,3% від загальної кількості працюючих. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому по 3061 грн.

Фото dyvys.info.

Новини по темі

Back to top button