Інциденти

День Гідності відзначили мітингом

День Гідності та Свободи

Доленосні події у листопаді 2013 року залишили трагічний відбиток у пам’яті всієї України, адже саме 21 листопада почалась «Революція гідності». Учора на площі біля Кам’янець-Подільської міської ради відбувся мітинг з нагоди цієї пам’ятної дати.

Кам’янчани прийшли пригадати події, які рік тому змінили українців як націю, яка показала своє прагнення жити в демократичній державі, висловили слова вдячності патріотам України, кращим синам українського народу, які боролися та віддали життя за незалежність своєї Батьківщини.

Як повідомляють у міські раді, від імені міського голови Михайла Сімашкевича та народного депутата Володимира Мельниченка до учасників мітингу звернувся заступник мера Василь Сукач.

– За останній рік ми показали справжнє «я» української нації та продемонстрували всьому світові, що кров’ю кращих синів Батьківщини відстоюватимемо гідність, свободу та незалежність нашої держави. Як ніколи, сьогодні українці єдині в своїх прагненнях, мріях та бажанні бути єдиною країною, в якій панує мир, стабільність та злагода.  Бажаю кожній родині, кожному кам’янчанину міцного здоров’я, любові та мирного й світлого неба, – зазначив Василь Олександрович.

Також до присутніх звернулися учасник АТО Ігор Базюк, громадські діячі, науковці та молодь.

Завершився мітинг хвилиною мовчання за нашими земляками, героями Небесної сотні та військовослужбовцями які загинули в АТО, захищаючи наш мир.

Нагадаємо, що 13 листопада Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення щорічно 21 листопада День Гідності та Свободи.

Фото portal.lviv.ua.

Новини по темі

Back to top button