Інциденти

Герой нової доби

Герой нової доби (Анатолій Корнєєв)

Вони стали Героями нової доби. Небесна сотня. Люди, які пішли голіруч проти куль. Для таких Батьківщина понад усе. Заради неї і майбутнього молодого покоління 18-20 лютого вони віддали своє життя. Одним із них був наш земляк Анатолій Петрович Корнєєв. Гарний керівник, друг, батько та чоловік.

26 лютого відбулася презентація книги «Герой нової доби», яку присвятили Анатолію Петровичу. Ініціатива розробки і друку книги виникла під час засідання Кам’янець-Подільської районної організації ради ветеранів 14 травня 2014 року.

Цю ідею повністю підтримала районна влада всіх рівнів, включаючи виділення коштів. Як зазначає голова районної ради ветеранів Антон Малик, це книга про людину для людей. Вона не претендує на якісь звання чи регалії. Це просто художньо-документальна збірка нарисів і спогадів про людину, чиє ім’я назавжди залишиться в історії українського державотворення.

Теплі слова звучали від голови Кам’янець-Подільської районної ради Миколи Жогана, першого заступника голови адміністрації Анатолія Кріля, колег по роботі, друзів і знайомих. Найбільш зворушливими, звичайно, були слова дружини Анатолія Петровича Людмили Михайлівни: «Я дякую всім, хто долучився до створення цієї книги, адже вона дійсно написана про світлу і добру людину, з якою  ми разом прожили 32 роки. Толя у всьому завжди прагнув бути на передовій і на роботі і в господарстві, тому дуже важко змиритися з такою втратою. Він завжди був вірним своїм демократичним поглядам, завжди був в центрі подій. Таким він був і залишиться в наших серцях. Не зраджуйте тим ідеям, заради яких люди віддали рік назад своє життя і ви».

Ірина ВАРЕНИЦЬКА, спеціально для «7 днів».

Новини по темі

Back to top button