Інциденти

«Надія» є!

«Надія» є!

4 червня 1971 року за ініціативи командира Чернігівсько-Волинського партизанського з’єднання Олекси Федорова був створений Кам’янець-Подільський планово-економічний технікум-інтернат (К-ППЕТІ) – заклад для людей-інвалідів. У його стінах мала здійснюватись підготовка молодших спеціалістів економічного профілю для народного господарства України…

Так розпочав свою історію планово-економічний технікум-інтернат, який минулої суботи відсвяткував 45-річний ювілей, запросивши гостей до оздоровчого табору «Надія», що причаївся просто посеред лісу неподалік с. Суржа – всього у 18 кілометрах від Кам’янця-Подільського. На жаль, для табору К-ППЕТІ, час зупинився на 10 років. Відсутність фінансування не залишила вибору.

А нині, як відомо, такі табори відпочинку ой як необхідні. І для студентів планово-економічного технікуму-інтернату, і для реабілітації учасників АТО, і для школярів тощо. «Надія» може стати базою оздоровлення та реабілітації для багатьох верств населення, адже коли у твоїх руках такий мальовничий куточок, чому б не допомогти тим, хто цього потребує? Завдання у наступному: потрібно знову завести «двигун».

Силами технікуму-інтернату розроблено інвестиційні бізнес-проекти із відновлення роботи табору на 700 тис., 2,5 та 7,0 млн. гривень, які розглянуті спеціальною київською комісією та визнані одними з найкращих в Україні.

Наразі про такі плани директора К-ППЕТІ Мар’яна Тріпака знають уже на різних щаблях влади – від міської ради до Верховної. Попереду ще багато чого потрібно зробити, щоб задумане вдалося втілити в життя. Але, як кажуть, перші кроки зроблено. А це – головне. Наступні, судячи зі слів Мар’яна Миколайовича, не за горами. Пам’ятаєте, що тільки той досягає мети хто йде до неї? Тому надіємось, що добре відома усім істина не підведе.

Щоб ювілей запам’ятався та щоб добрі наміри технікуму-інтернату були почуті, винуватці свята організували Подільський фестиваль співдружності ВУЗів «Надія», головним дійством якого став пригодницький квест у стилі гри «Ключі від форту Буаяр».

Долучилися до квесту не тільки студенти та викладачі технікуму, а й гості із Тернополя – вихованці та викладацький колектив коледжу економіки, права та інформаційних технологій на чолі із директором Олександром Шашкевичем.

Запекла боротьба між шістьма командами тривала протягом усіх етапів змагань. Виконуючи різноманітні завдання та долаючи перешкоди, що час від часу виникали під час квесту, здобуваючи підказки, шукаючи ключі та звільняючи полонених, команди крок за кроком рухались до фінішу. Переможців визначало журі у складі директора департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради Альони Куземи, Мар’яна Тріпака та Олександра Шашкевича.

За результатами квесту треті місця посіли команди «Тюбик», «Гошенята» (Кам’янець-Подільський) та «Дружба» (Тернопіль). Другі місця – «It’s my life» (Кам’янець-Подільський) та «КЕПІТ» (Тернопіль). Перемогу здобула команда «Кам’янчанки».

На завершення студентський та викладацький колективи К-ППЕТІ подарували усім святковий концерт. Неймовірні враження залишили по собі як танцювальні, так і пісенні номери. Нікого не залишив байдужим і Кирило Богданюк, який провів майстер-клас зі створення картин за допомогою розплавлених воскових олівців.

Подільський фестиваль співдружності ВУЗів «Надія» має стати традиційним. Як зазначили директор технікуму Мар’ян Тріпак та директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема, другий фест відбудеться вже у вересні цього року. У ньому візьму участь не тільки коледжі та технікуми нашого міста, а й навчальні заклади з найрізноманітніших куточків України.

«Надія» є!

«Надія» є!

«Надія» є!

«Надія» є!

«Надія» є!

Фото Олега СІНЬКОВА.

Новини по темі

Back to top button