Кам'янець-Подільський

Подвійний ювілей Петра Ігнатьєва

Подвійний ювілей Петра Ігнатьєва

8 червня добре знаний у місті фотохудожник, працівник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Петро Ігнатьєв відсвяткував два ювілеї: перший – власний, другий – виставки. Йому – 60! А от персональна виставка вже 100-та! 

У залах Галереї мистецтв яблуку ніде було впасти – кількість відвідувачів йшла на рекорд. Привітати ювіляра і нову виставку оглянути завітали і друзі, і родина, і колеги, і кам’янчани-фотолюбителі, і представники ЗМІ, які невтомно розповідають своїм слухачам та читачам про кожну з його експозицій. А скільки звучало теплих слів та побажань – не перелічити! Вітаючи, і вірші читали, і пісні співали, і подарунки дарували, і обіцянки ще як мінімум на 100 виставок брали. От що значить людина з великої літери!

Цього разу Петро Дмитрович порадував виставкою «Політ над Карпатами». Тут і мальовничі краєвиди, і сходження на гірські хребти, і місто Воловець, і долання вершин, і гірське повітря, свіжість якого так і відчувається на світлинах… А скільки у автора вражень – не передати! Каже, що потрібно охолонути, адже після краси, побаченої із висоти 1343 метрів, захоплює дух на стільки, що пейзажі унизу здаються уже не ті. Щоб знову побачити «родзинки», має пройти час.

Проте, як зазначив фотохудожник, засиджуватись особливо ніколи, адже планів у нього ще багато. А для того, щоб виконати задумане, запевняє, що має усе необхідне. Тому він ще не однією ювілейною виставкою доведе, що краса в усьому. Вона навколо нас, зовсім поряд. Просто потрібно її помічати.

Виставка «Політ над Карпатами», що розмістилась у трьох залах Галереї мистецтв, діятиме до 8 липня. Не пропустіть можливості доторкнутись до прекрасного!

Новини по темі

Back to top button