Кам'янець-Подільський

Акція «Мовомарафон» закликає: «Переходь на українську!»

Організатори акції «Мовомарафон», приуроченої до 25-річчя Незалежності, опублікували відео-ролик, у якому відомі особистості закликають усіх взяти участь у «Мовомарафоні» та спрообувати за 25 днів перейти на українську мову.

У ролику взяли участь лідерка гурту «ONUKA» Ната Жижченко, відомий публіцист Юрій Макаров, телеведуча та журналістка Анастасія Рінгіс, а також Міхаель Мозер – професор мовознавства Віденського університету, австрієць за національністю.

Відео є першим у серії промо-роликів, у яких відомі люди розповідатимуть, чому українська мова є важливою особисто для них, чому на неї варто переходити, яка її роль у розвиткові нашого суспільства та незалежності України.

Мовомарафон з головним гаслом «Переходь на українську – стань незалежним» є проектом до 25-ї річниці незалежності України, який стартує 24 серпня. Цією акцією організатори закликають усіх, хто хотів би більше використовувати українську мову в побуті, реєструватися на сайті movomarafon.in.ua  та спілкуватися 25 днів українською. Найбільш активні учасники «Мовомарафону» отримають подарунки від відомих українських видавництв.

Організаторами «Мовомарафону» є громадська ініціатива «Переходь на українську», Всеукраїнська молодіжна організація «Фундація регіональних ініціатив» та Безкоштовні курси української мови.

Youtube: youtube.com/channel/UCLAfu5WGjAxxkDvIuJLtvIA.

Facebook: facebook.com/movomarafon.

Новини по темі

Back to top button