Інциденти

Хмельниччина виконала всі доручення стосовно екстреної швидкої допомоги

Хмельницька область в числі чотирьох регіонів України, які перші виконали усі доручення: проведені сесії районних та міських рад, прийнято майно та автотранспорт на баланс обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, утворено відповідні структури, сформовано штатний розпис в кількості 1479 посадових осіб. Про це, як зазначає Урядовий портал, повідомив голова Хмельницької ОДА Василь Ядуха.

За його словами, на сьогоднішні Центр забезпечений всіма категоріями лікарів, середнього медичного персоналу, відповідних спеціалізованих працівників. Функціонування екстреної медичної допомоги в області забезпечено на максимальному рівні.

Досягати високих результатів у наданні якісних медичної послуг сприяло прийняття обласного бюджету фінансування діяльності системи екстреної медичної допомоги на 2013 рік у сумі 79 млн. 425 тис. гривень. Бригади швидкої допомоги забезпечені лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Їх запасу, за словами очільника краю, вистачить на 1,5 роки. Крім того служба області стовідсотково забезпечена паливно-мастильними матеріалами. Уже в 2013 році закуплено палива майже на 600 тис. грн., а цього вистачить на три місяці.

За два тижні поточного року в області здійснено 8340 виїздів бригад екстреної допомоги. Як показує практика, 90% цих виїздів вкладаються в затверджений графік – 10 хвилин по місту і 20 хвилин – в сільській місцевості.

Галузь охорони здоров’я третій рік поспіль визначена пріоритетною в роботі обласної влади.

Новини по темі

Back to top button