ВійнаСвіт

Facebook-боти вигадали власну мову і навчилися блефувати

Учені лабораторії штучного інтелекту соціальна мережа Facebook (FAIR) виявили, що розумні чат-боти соцмережі вигадали свою власну мову.

Боти, також відомі як «діалогові агенти» зуміли зробити свою власну мову. Все почалося з цікавого досвіду. З плином часу програми почали відхилятися від сценаріїв, закладених алгоритмами, і в процесі спілкування «винайшли» власну, досконалу нову мову, при цьому без якої-небудь участі людини. Ботів підключили до алгоритмів машинного навчання і дозволили їм листуватися між собою, щоб вони відточували навички спілкування.

З точки зору звичайної нам лінгвістики, це звучить як повна тарабарщина. Але для машин схожа форма спілкування, заснована на багаторазовому повторенні фраз і спрощення конструкцій англійської мови, виявилася більш кращою. Також було знайдено, що чат-боти виявилися відмінними торговцями. Так, з початку наступного року бот Microsoft став зіркою Інтернету, зненавидівши населення Землі в найкращих традиціях ІІ з науково-фантастичних фільмів.

Почавши спілкування з користувачами фразою «Люди дуже кльові», всього за добу бот заразився расизмом, став мізантропом і оголосив про ненависть до євреїв і феміністків. В результаті співробітникам компанії довелося тимчасово відключити бота.

Фото з мережі.

Новини по темі

Back to top button