ІнцидентиСвіт

До 2050 року чисельність населення Землі складе 9,7 мільярда чоловік

Стрімкий розвиток медичних технологій за останні десятиліття дозволяє людству в середньому збільшувати тривалість життя і народжувати на світ більше здорових дітей. Згідно з наведеною Департаментом ООН з економічних і соціальних питань свіжої статистики, чисельність населення Землі продовжить швидко зростати і до 2050 року досягне 9,7 мільярда чоловік. Більш того, вже до 2030 року чисельність населення, згідно з останніми даними, може досягти 8,5 мільярда чоловік.

У звіті говориться, що рівень народжуваності на планеті в цілому скорочується в кожному її окремому регіоні, але при цьому як і раніше спостерігається зростання тривалості життя, що в цілому підвищує середній вік жителів Землі.

В цілому проблему посилює і те, що багато хто з тих ресурсів, від яких залежить наше виживання на цій планеті, не є поновлюваними. Тому цілком очевидно, чому серед учених точаться запеклі суперечки про те, чому так важливо зберегти певний баланс їх справедливого розподілу і помірного використання, якщо нас хоч трохи турбує проблема такого швидкого зростання населення.

У 2013 році один з найзнаменитіших у світі натуралістів і дослідників, а ще й телерадіоведущій Девід Аттенборо вельми різко висловився в британському тижневику Radio Times про те, що люди стали походити на справжню чуму, при цьому додавши, що «або ми самі почнемо обмежувати популяцію населення планети, або незабаром це зробить за нас природа».

Багато інших видатних експертів в різних областях науки також поділяють точку зору Аттенборо. Одним з них, наприклад, є фізик-теоретик Стівен Хокінг, який дає людству для виживання всього 100 років.

Якщо ситуація в світі, як вважають Аттенборо і Хокінг не зміниться, то зростання населення Землі укупі з ігноруванням пошуку рішень щодо зміни ситуації, в тому числі і в питаннях клімату, можуть стати вірним рецептом до глобальної катастрофи.

Фото з мережі.

Новини по темі

Back to top button