Інциденти

З візитом в Стару Ушицю

22 січня відбулася зустріч з виборцями депутата Верховної Ради Володимира Мельниченка, яка проходила  в смт. Стара Ушиця.

Населений пункт вибраний не випадково, адже саме тут  вже впродовж декількох останніх днів людей турбує нагальна проблема – відсутність води. І якщо в мешканців селища, які проживають в приватних будинках є поряд криниці, то для жителів 27 багатоповерхівок ситуація є критичною. Причиною відсутності води є вихід з ладу насоса високого тиску на станції першого підйому водопроводу, який качає воду в водонапірну вежу, а потім подає її до будинків.

Проблема води для смт. Стара Ушиця давно є наболілою, тому що сам водогін збудований ще в 1978 році азбоцементними трубами. Матеріал, з якого вони виготовлені шкідливий для здоров’я і є заборонений санітарними нормами. А робочий тиск на станції першого підйому складає 24 атмосфери, в мережі селища – 5-10 атмосфер. Роки експлуатації, зношеність обладнання та відсутність капітального ремонту водогону через недостатнє фінансування й спричинило той факт, що на даний час він знаходиться в аварійному стані. Саме тому Володимир Володимирович та голова адміністрації Михайлом Желізником  приїхали в селище аби поспілкуватися з людьми, вивчити їхні проблеми та допомогти у їх вирішенні.

Насамперед він заспокоїв людей тим, що впродовж кількох наступних днів буде вода, яка поки що привозиться службою МНС з с. Крушанівка. Закуплено новий насос, який привезуть з республіки Білорусь. Це дасть можливість відновити водопостачання. Наступне – це те, що на сьогодні за кошти районного бюджету виготовлена проектно-кошторисна документація, на суму 913 тис. грн. Вона передбачає – заміну насоса, обладнання на першій станції підйому, ремонт водонапірної вежі Рожновського та ремонт водопроводу. Ремонт водопроводу дасть без ускладнень надавати послуги з водопостачання для 27-ми багатоповерхових будинків, в тому числі школі, дитячому садочку, медико-соціальному  центрі.

«Я вам обіцяю і запевняю, що навесні ваша проблема буде вирішена. Минулого року ви сумнівалися, що будинки будуть електрифіковані. На сьогодні маєте результат в своїх домівках. Так буде й з водопостачанням, тому я сьогодні тут. Не можна робити щось потроху, все потрібно робити глобально, щоб бачити на що витрачаються сили і кошти. Коли обладнання буде завезено, сюди приїдуть фахівці з КП «Міськтепловоденергія» і допоможуть все правильно встановити», – наголосив народний депутат.

Зверталися жителі селища до Володимира Володимировича і з інших питань: продовжити робочий день на пошті, розширити штат соціальних працівників, працевлаштувати. Не обійшлося і без гучного питання щодо актів на земельні ділянки на березі Дністра. На це питання дав відповідь селищний голова Василь Мацьков: «Попередні акти скасовано, але люди землею можуть користуватися та в подальшому оформити у власність земельні ділянки відповідно до законодавства».

Голова адміністрації Михайло Желізник запевнив людей, що ситуація щодо водопостачання буде під його особистим контролем. І в подальшому по мірі надходження коштів він буде чітко відслідковувати хід ремонтних робіт на водогоні.

Ірина ВАРЕНИЦЬКА, прес-служба РДА.

Фото klyuch.com.ua.

Новини по темі

Back to top button