ВійнаІнцидентиКам'янець-Подільський

Центру розмінування – 16 років!

Центру розмінування – 16 років!Сьогодні у Кам’янці-Подільському на навчальному полігоні військові Центру розмінування відзначили 16-річчя свого існування.

Ні для кого не секрет, що за роки свого існування колектив Центру здобув чималий авторитет не лише на теренах нашої держави, але й на міжнародному рівні, і сьогодні вважається одним із кращих та боєздатних підрозділів української армії. Про це зазначається на сайті міської ради.

Наприклад, за цей час особовий склад Центру розмінування знищив і знешкодив близько 200 тисяч вибухонебезпечних предметів, з яких до тисячі – саморобних вибухових пристроїв; очищено більш ніж 300 гектарів територій, підготовлено понад шість тисяч висококваліфікованих спеціалістів з розмінування для підрозділів Збройних сил України.

Під час офіційних урочистостей народний депутат Володимир Мельниченко, представники міської та районної влади, громадськості, відзначили ту роботу, яку проводить колектив Центру, вручили нагороди та відзнаки.

П’ятьох військовослужбовців секретар міської ради Дмитро Васильянов нагородив відзнаками міського голови «За заслуги перед міською громадою»:

▪ Сергія Колачова – начальника відділення розмінування загону розмінування в.ч. А2641;
▪ Олександра Бичинського – інженера випробувача випробувально-виробничої майстерні вибухових пристроїв загону контролю якості проведення робіт з розмінування в.ч. А2641;
▪ Вадима Яблонського – начальника водолазної станції відділення водолазної підготовки загону водолазної підготовки в.ч. А2641;
▪ Юрія Колосюка – сапера розмінування групи пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв в.ч. А2641;
▪ Сергія Мельника – сапера розмінування відділення пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв в.ч. А2641.

Грамоти виконавчого комітету отримала низка інших військових Центру.

Останні два роки завдяки канадським колегам за стандартами НАТО в Центрі розмінування підготовлено 243 військовослужбовця. Тож цього дня вітання приймали і канадці.

Після урочистостей всі гості мали змогу ознайомитися з призначенням, задачами та системою підготовки саперів, водолазів та кінологів в Центрі розмінування.

Новини по темі

Back to top button