ВійнаІнциденти

Вогнеборці перевірили безпеку храмів Хмельницької області

Вогнеборці перевірили безпеку храмів Хмельницької областіПротягом 2-5 січня вогнеборці Хмельниччини здійснювали перевірку храмів області щодо забезпечення протипожежного захисту вірян під час святкових Різдвяних богослужінь. Про це повідомляють на офіційному сайті ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

В області функціонує 878 храмів. Традиційно на Різдвяну месу у Святвечір очікується великий наплив прихожан, використовуватиметься значна кількість свічок, що у сукупності з масовістю становить підвищену небезпеку. Чимало з церковних споруд є старовинними, побудованими з дерева та представляють історико-архітектурну цінність. Тому питання протипожежної безпеки, а також забезпечення громадського порядку стоїть на особливому контролі у Службі порятунку Хмельниччини.

Під час профілактично-роз’яснювальної роботи із настоятелями храмів, рятувальники нагадали основні правила пожежної безпеки у даних закладах, провели інструктажі щодо дій у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної пригоди, вручили листівки та пам’ятки застережливого характеру. Також офіцери ДСНС оглянули наявність первинних засобів пожежогасіння, в якому стані знаходяться шляхи евакуації, справність і надійність електромережі та пожежної сигналізації. Священнослужителі запевнили, що постійно приділяють увагу питанням дотримання правил пожежної безпеки і кожен раз нагадують їх вірянам.

Загалом на період різдвяно-новорічних свят вогнеборці Хмельниччини переведені на посилений варіант несення варти.

Служба порятунку закликає громадян бути особливо обережними під час відвідування релігійних споруд і не провокувати пожеж. Священнослужителі та церковна громада мають усвідомити відповідальність, яка покладається на них стосовно дотримання правил пожежної безпеки на Святвечір.

Новини по темі

Back to top button